Menu Zavřít

Další podezřelý v emisní aféře. Němci prověřují Ford Mondeo

10. 8. 2017
Autor: Profimedia.cz

Spolkový úřad pro motorová vozidla (KBA) prověřuje vůz Ford Mondeo, zda nebyl vybaven ilegálním softwarem umožňujícím podvody při testech emisí. Oznámila to automobilka Ford Germany a současně zdůraznila, že tímto softwarem nebyl vybaven žádný z jejích vozů.

V e-mailové zprávě, z níž citovala agentura Reuters, automobilka prohlašuje, že všechny její automobily a motory splňují emisní normy a nemají instalované nelegální softwarové zařízení. KBA jí kontaktoval ohledně vozu Mondeo 2.0 TCDi.

O záležitosti informoval německý týdeník WirtschaftsWoche; podle něho úřad reagoval na data o emisních zkouškách, která naznačovala, že toto zařízení mohlo být použito. Testy prováděl nejmenovaný institut. Šéf automobilky Gunnar Herrmann obvinění důrazně popřel.


Britský expert: I elektromobily jsou špinavé. Stopka pro spalovací motory nestačí

Doprava v Londýně má být v budoucnu bez aut.


Automobilový průmysl je pod dozorem už dva roky, od chvíle, kdy v USA vypukl skandál s podváděním při emisních testech společností Volkswagen. Ford a tři přední německé automobilky - VW, Daimler a BMW - tento týden oznámily pobídky, které mají majitele starších modelů přimět k výměně za nové modely.

CONTENT24

Související články:

Dieselový summit: německé automobilky sníží emise až o 30 procent

Arogancí ke kolapsu. VW, BMW a Daimler se musí přizpůsobit době

Británie zakáže prodej benzinových a naftových aut. Od roku 2040

 Ilustrační foto


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).