Menu Zavřít

Další linky. Ryanair rozšíří počet spojů z Prahy na sedm

31. 8. 2016
Autor: Juanedc, Flickr.com (CC BY 2.0)

Irské nízkonákladové aerolinky Ryanair zavedou z Prahy dvě nové linky do britského Liverpoolu a sicilského města Trapani. V létě příštího roku tak bude dopravce z Prahy provozovat sedm přímých spojení.

Aerolinky již dříve oznámily, že od konce října budou jednou denně létat do Říma a Milana (Bergamo). Ryanair na konci října otevře v Praze novou bázi pro dvě letadla, investice dosáhne 200 milionů dolarů (4,8 mld. korun).

S novými linkami se má počet přepravených cestujících z Prahy zvýšit na 760 tisíc ročně. Počet týdenních frekvencí dopravce, který se profiluje jako letecká společnost s nejnižšími cenami, z české metropole vzroste na 45. V současnosti létá Ryanair z Prahy do Bruselu, Londýna (Stansted) a Dublinu.

Spoj do Liverpoolu bude provozován čtyřikrát týdně, linka na Sicílii dvakrát týdně. „Pokračujeme v rozšiřování našeho provozu v Praze, přepravíme 760 tisíc cestujících ročně a vytvoříme 570 pracovních míst na Letišti Václava Havla Praha,“ uvedl obchodní ředitel společnosti Ryanair David O’Brien. V příštím roce se celkový počet přepravených pasažérů v ČR, včetně letišť v Brně a Ostravě, přiblíží milionu.

„Čtyři nové destinace dopravce korespondují s tím, že Velká Británie je na prvním místě a Itálie je na třetím místě žebříčku nejoblíbenějších destinací podle počtu přepravených osob a zájem o tyto země nadále roste,“ dodal předseda představenstva Českého Aeroholdingu Václav Řehoř.

Na žebříčku aerolinek na pražské Ruzyni je nyní irský dopravce číslo pět. „Cílem je tuto pozici vylepšit,“ dodal O’Brien. Pro pražské letiště půjde o čtvrtého dopravce, který zde bude bázovat svá letadla, po společnostech ČSA, Travel Service a Wizz Air.

Loni odbavilo pražské letiště 12,03 milionu cestujících, což je o 7,9 procenta více než v roce 2014. Cestující mají k dispozici nabídku 60 leteckých společností spojujících Prahu přímou linkou s více než 130 městy.

Dále čtěte:

Jak po brexitu lákat naštvané Brity? Island dává letenku zdarma

BRAND24

22 otázek o cestování letadlem, na které jste vždycky chtěli znát odpověď

Za tři týdny o miliardu chudší. EasyJet počítá ztráty po brexitu


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).