Menu Zavřít

Další hřebíček do rakve

20. 3. 2006
Autor: Euro.cz

Glosy V polovině minulého týdne stávkovali strojvedoucí. Na půl hodiny se měla, alespoň podle plánů jejich odborových předáků, zastavit drtivá většina vlaků brázdících české koleje. Že se do stávky nakonec zapojila pouze část strojvedoucích, je vedlejší.

Glosy

BRAND24

V polovině minulého týdne stávkovali strojvedoucí. Na půl hodiny se měla, alespoň podle plánů jejich odborových předáků, zastavit drtivá většina vlaků brázdících české koleje. Že se do stávky nakonec zapojila pouze část strojvedoucích, je vedlejší. Důležitější je fakt, že česká železnice nemá zrovna dvakrát slavnou pověst, třeba na problémy kolem pendolin se ještě nezapomnělo.

Navíc tentokrát nešli zaměstnanci Českých drah proti vedení své firmy, ale proti zákonu, jehož znění nemá management drah žádnou šanci ovlivnit. Je pak v takovém případě opravdu nutné brát si jako rukojmí zákazníky Českých drah, navíc v době, kdy o konečné podobě zákoníku práce není zdaleka rozhodnuto? Odpověď zní jasně: stávka byla naprosto nesmyslná a podobné akce mohou dráhám jen a jen uškodit.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).