Menu Zavřít

SOR Libchavy se daří v Bulharsku: dodá tři CNG autobusy za 17 milionů

6. 12. 2018
Autor: SOR Libchavy

Výrobce autobusů SOR Libchavy se dohodl s bulharským městem Gabrovo na dodání tří autobusů na CNG pohon pro tamní hromadnou dopravu. Česká společnost už loni v Bulharsku vyhrála tendr na dodávku autobusů do města Sliven.

Smlouva byla podepsána 21. listopadu za přítomnosti českého velvyslance v Bulharsku Dušana Štraucha. Hodnota kontraktu činí 1,3 milionu leva (17,2 milionu korun). SOR Libchavy by tři autobusy měl dodat do 250 dnů.

„Autobusy typu SOR NBG 12 jsou na zemní plyn, plně nízkopodlažní a jsou vybaveny klimatizací a automatickou převodovkou,“ uvedl pro Euro.cz zástupce obchodního ředitele společnosti Jindřich Chudý.

Gabrovo původně vyhlásilo na dodávku autobusů tendr. Přihlásily se do ní dva subjekty. Kromě SOR Libchavy ještě bulharský výrobce autobusů Chariot Motors. Česká firma byla z tendru diskvalifikována, totéž však poté potkalo i jejího konkurenta a město soutěž zrušilo. Český výrobce se pak s radnicí dohodl samostatně.


Zelený zápal má své hranice i v Německu. Projekt elektrobusů v Mnichově bojkotují politici

Plně elektrický autobus eCitaro od firmy EvoBus.


SOR Libchavy už se v loňském roce dohodl s městem Sliven na dodávce 27 autobusů pro tamní hromadnou dopravu za 11 milionů leva. Jednalo se o první velký kontrakt českého výrobce na bulharském trhu.

„Po dodávce autobusů pro město Sliven je to pro naše působení v Bulharsku další úspěch,“ uvedl ke smlouvě s Gabrovem Chudý s tím, že se SOR Libchavy bude nadále snažit posilovat pozici na tamním trhu.

BRAND24

Vlastníkem SOR Libchavy je společnost EP Industries, která patří Danielu Křetínskému. Autobusy SOR dále jezdí například na Slovensku, v Polsku, Rusku, Německu, Dánsku, Ukrajině či Belgii.

Dále čtěte:

Velký průzkum týdeníku Euro: Jak platí české podniky?

Motorpal získal miliardovou zakázku v Indii. Očekává skokový růst výroby a tržeb

Škoda Transportation dodá Plzni až 22 tramvají. Hodnota kontraktu má přesáhnout miliardu korun

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).