Menu Zavřít

Dálnice do Žiliny? Až v roce 2007

18. 7. 2005
Autor: Euro.cz

Slovensko nestihne dokončit dálnici z Bratislavy do Žiliny do konce roku 2006, jak to vláda slíbila automobilce KIA Motors. Jihokorejská společnost staví u Žiliny novou továrnu. Jak potvrdil ministr dopravy Pavol Prokopovič. Celá dálnice by měla být zprovozněna až v roce 2007.

„Za nepostavení dálnice (ve stanoveném termínu) nevyplývají pro vládu žádné sankce,“ zdůraznil Prokopovič. Jako dočasnou náhradu ministerstvo nabídlo automobilce využití železniční dopravy. Úřad rovněž navrhl, že postaví novou silnici u Považské Bystrice.

BRAND24

Z chybějícího asi 40kilometrového úseku Slovensko nestihne dokončit hlavně 9,8 kilometru dlouhý úsek od Sverepce přes Považskou Bystrici po Vrtižer. Se zahájením stavebních prací se totiž počítá až v prvním čtvrtletí příštího roku kvůli pozdějšímu ukončení územního řízení. Motoristé by po této části dálnice měli jezdit až od druhého pololetí 2007. Dalších téměř sedm kilometrů dálnice od Hričovského Podhradí po Žilinu bude podle ministra do konce příštího roku postaveno minimálně v polovičním profilu.

Do konce roku se očekává otevření více než sedmikilometrového dálničního úseku od Beluše po Sverepec. Řidičům mají být k dispozici také zhruba čtyři kilometry dálnice v Bratislavě.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).