Menu Zavřít

ČTÚ zahájí aukci kmitočtů z digitální dividendy v závěru příštího týdne

7. 3. 2012
Autor: profit

Rada Českého telekomunikačního úřadu na svém včerejším zasedání projednala a schválila návrh podmínek aukce digitální dividendy.

Foto: Profimedia.cz

Ta bude v souladu s usnesením vlády č. č. 78/2011 příští týden zahájena veřejnou konzultací dokumentu, který nese oficiální název Vyhlášení výběrového řízení na udělení práv k využívání rádiových kmitočtů v pásmech 800, 1800 a 2600 MHz. Výběrové řízení obsahuje mimo jiné podmínky, které mají za cíl přispět k rozvoji konkurence a urychlit existující a trvalý pokles cen za mobilní služby.

Jedná se zejména o podmínky, které mají za cíl podpořit vstup nového operátora tak, aby mohl plnohodnotně působit na již existujícím trhu. Proto návrh obsahuje i povinnost národního roamingu pro úspěšné uchazeče o kmitočty v pásmu 800 MHz a závazek velkoobchodní nabídky služeb poskytovaných na nových sítích. Tento závazek umožní poskytování mobilních služeb virtuálními operátory.

CONTENT24

Schválení dokumentu představuje jeden z vrcholů dlouhodobé práce Českého telekomunikačního úřadu. Aukce sama pak má za hlavní cíl zajistit pro občany a podnikatele špičkové mobilní služby čtvrté generace,“ konstatuje Pavel Dvořák, předseda Rady ČTÚ a dodává: „Mohu ujistit, že vytváříme rovné podmínky pro všechny účastníky aukce bez výjimky.

Podmínky výběrového řízení budou přeloženy pro potenciální zahraniční uchazeče a celý dokument bude zveřejněn v druhé půli příštího týdne. Veřejná konzultace materiálu bude probíhat po celý duben, přičemž během dalšího měsíce ČTÚ vyhodnotí všechny připomínky.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).