Menu Zavřít

ČT Brno chce postavit novou budovu

7. 1. 2008
Autor: Euro.cz

Výstavba sídla České televize (ČT) v Brně s přibližně půlmiliardovými náklady bude jedním z hlavních úkolů nového šéfa brněnského studia Karla Buriana.

Televize novou budovu potřebuje už léta, nyní zvláštní tým hledá vhodná místa. „Pozemek by měl být velký asi 15 tisíc metrů čtverečních, na konkrétní lokalitu ještě volba nepadla,“ řekla mluvčí studia Hana Orošová.

BRAND24

Nyní televize sídlí ve dvou budovách v centru města. „Původním určením a stavebním řešením nevyhovují televizním potřebám a vzhledem ke svému stáří budou vyžadovat v horizontu několika let značné náklady na opravy. Objekty jsou navíc památkově chráněné. Jejich poloha v centru velmi ztěžuje dopravní obslužnost,“ uvedla Orošová. „Kdyby byla pracoviště televize na jednom místě, byl by provoz ekonomičtější,“ dodala.

Obě současné budovy pocházejí z první republiky a dosud nebyly celkově rekonstruovány. Budova Typos v Jezuitské ulici byla původně bytovým domem a prostory v suterénu, kde je nyní studio, bývaly tančírnou. Budova na Běhounské sloužila dříve jako banka. Dále má televize ještě sklady a garáže v Židenicích. Všechny budovy by ČT chtěla prodat a z výtěžku uhradit část nákladů na výstavbu nového sídla.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).