Menu Zavřít

ČSSD plní sliby na dluh, kraje to stálo už skoro 18 miliard

1. 12. 2009
Autor: profit

Kromě zadluženého Česka si na vysoké a rostoucí dluhy budou muset zvykat i kraje vedené ČSSD. Během prvních devíti měsíců roku 2009 se částka, kterou budou muset jednou jednotlivé regiony splatit, vyhoupla už na 17,7 miliardy korun. Uvedl to server iDNES.cz.

David Rath

Autor: Jakub Stadler

ČSSD sice kraje zadlužuje, ale všechny sliby zdaleka stejně neplní. David Rath na jaře například vyzval obyvatele středních čech aby nahlásili rozbitou silnici a on zajistí, aby byla co nejdříve opravena.

Teď se však podle serveru iDNES.cz ukazuje, že v tomto ohledu jde jen o ukázkové „sliby chyby“. MF DNES Ratha v dubnu upozornila na poničenou silnici vedoucí ke známému Rehabilitačnímu ústavu v Kladrubech. Mluvčí kraje Berill Mascheková tehdy řekla, že silnice bude opravená, jen co se najde vhodný dodavatel. A výsledek?

Úsek je na tom podobně jako na jaře, silničáři tu jen „zazáplatovali“ některé díry. Na celkovou opravu se už nedostalo. „Úsek jsme posuzovali kvůli připravované opravě jiné silnice. Nakonec jsme se ho rozhodli řešit samostatně,“ napsala Mascheková. „V tuto chvíli tedy přesně nelze říct konkrétní datum, kdy se silnice začne opravovat.“

V Jižních Čechách zase sociální demokraté slibovali, že z dříve soukromé městské nemocnice v Dačicích udělají osmou krajskou nemocnici. Zatím tu však fungují jen odborné ambulance. Uvedl iDNES.cz. „Chápu, že se to lidem zdá pomalé, ale nemocnice byla předtím zcela rozvrácená. Bez personálu i pacientů,“ tvrdí vicehejtmanka Ivana Stráská.

BRAND24

V Ústeckém kraji (vládne ČSSD v koalici s ODS) zase byli lidé před volbami lákáni na slib, že kraj sníží nezaměstnanost, a sociální demokraté také tvrdili, že zajistí nové firmy pro průmyslové zóny. Jenže zůstalo jen u slibů – nestalo se nic z toho a ČSSD muselo být už loni jasné, že kvůli hospodářské krizi jde o nesplnitelné závazky.

Více na NašePeníze.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).