Menu Zavřít

Co očekáváte od případné pravicové koaliční vlády?

19. 6. 2006
Autor: Euro.cz

Anketa Ivana Haslingerová vydavatelka Že bude konečně pokračovat v budování kapitalismu za pomoci Klausovy ekonomické reformy. Že dosáhne 6,4procentního růstu HDP neboli úrovně, kterou měla Klausova vláda, než v důsledku „Sarajevského atentátu“ padla.

Anketa

Ivana Haslingerová

vydavatelka

Že bude konečně pokračovat v budování kapitalismu za pomoci Klausovy ekonomické reformy. Že dosáhne 6,4procentního růstu HDP neboli úrovně, kterou měla Klausova vláda, než v důsledku „Sarajevského atentátu“ padla. Že dovede do konce největší kriminální kauzu od listopadu 1989 - Kubiceho kauzu. Neboli, že zavede právní a efektivní stát, v němž nechá podnikatele svobodně podnikat.

Petr Košťál

jednatel společnosti Fencer

To, co od každé vlády - splnění předvolebních slibů. Nebude to mít jednoduché, pokud vůbec dostane důvěru a bude moci svůj program prosazovat. Podnikatelům by měla ulehčit a zjednodušit podnikání a snížit daňové zatížení.

Jan Svoboda

ředitel společnosti NetDirect

Především od ní očekávám, že zruší zákoník práce, který byl schválen před volbami. Velmi mi vadí pravidlo, podle kterého má prvních 14 dní platit zaměstnanci nemocenskou zaměstnavatel. Také doufám, že nová vláda omezí investiční pobídky pro zahraniční investory. Ti mají i u nás v Ostravě mnoho výhod oproti tuzemským firmám. Jsou nám nerovnou konkurencí a přetahují nám zaměstnance.

Petr Auředník

výrobce smyčců

Nás drobnější živnostníky žádná velká změna nečeká. Snad jen trošku ušetřím na daních. Uvidím, až budu vyplňovat daňové přiznání. Ale nějaké zásadní zjednodušení podmínek pro podnikání nová vláda nepřinese, stejně jako nepřineslo změnu, když kdysi střídala sociální demokracie ve vládě ODS.

Marcel Winter

BRAND24

majitel marketingové firmy WMC

Pomoc zejména pro malé podnikatele a ukončení jejich diskriminace. Například tím, že podpora exportérům prostřednictvím programu ministerstva průmyslu a obchodu Marketing bude poskytována i OSVČ, což doposud není.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).