Menu Zavřít

Clinton do Prahy

12. 4. 2002
Autor: Euro.cz

Konference o investicích a obchodě

Praha (haš) – Hlavním hostem červnové Česko-americké konference o obchodě a investicích na pražském Žofíně má být bývalý americký prezident Bill Clinton. Dvoudenní návštěvu Prahy hodlá někdejší první muž Spojených států zahájit 4. června, kdy na konferenci přednese projev a poté v diskusi odpoví na otázky přítomných hostů. Součástí galavečera pořádaného na Clintonovu počest má být koncert špičkových amerických jazzmanů.
Majitel spolupořádající marketingové agentury Teleaxis Peter Kovarčík týdeníku EURO řekl, že účast na konferenci plánují kromě špiček ze světa byznysu (například představitelé firem Eurotel, Transgas Net, Warburg Pincus/Léčiva či Mostecká uhelná, a. s.) i politici. „Chceme rovnoměrné zastoupení, a to nejen kvůli blížícím se volbám,“ uvedl Kovarčík s tím, že osloveni byli předsedové ODS Václav Klaus, ČSSD Vladimír Špidla, KDU-ČSL Cyril Svoboda a místopředseda US Ivan Pilip.
Konferenci, která se uskuteční ve dnech 4. a 5. června a jejímž hlavním tématem budou obchodní kontakty mezi Českou republikou a USA, pořádá americká nezisková organizace Česko-americká konference o investicích a obchodě, jejímž členem je kromě Teleaxisu i firma Assent. Mediálním partnerem akce je týdeník EURO a deník MF Dnes. Konference se měl původně zúčastnit americký exprezident George Bush senior, ze zdravotních a technických důvodů však musel cestu do Prahy zrušit.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).