Menu Zavřít

Chovatelé drůbeže na Domažlicku postaví novou halu za 100 milionů

1. 2. 2010
Autor: profit

Společnost Česká drůbež chystá výstavbu nové haly na produkci vajec za 100 milionů korun ve Velkém Malahově na Domažlicku. Počet nosnic se zvýší na dvojnásobných 400 tisíc kusů.

Autor: Martin Siebert

BRAND24

Investor požádá zastupitelstvo obce o rozšíření výroby už tento měsíc, přičemž se očekává kladné stanovisko. Záměr počítá se zdvojnásobením produkce vajec ze současných 60 milionů ročně. „Udělali jsme hodně vstřícných kroků. Věřím, že se dohodneme v brzké době,“ uvedl jednatel České drůbeže Petr Červený. V nových klecích mají mít zvířata podle něj více prostoru, s čímž jsou spokojeni veterináři i ekologové. Německá technologie má přísnější předpisy než celá EU, dodal.

Česká drůbež exportuje 40 procent vajec do Německa, Rakouska, Polska, Maďarska a na Slovensko, zbytek prodá v Česku. Firma v prosinci 2003 otevřela ve Velkém Malahově první halu za 150 milionů korun, druhá budova bude o trochu menší. Zaměstná asi deset lidí. V nedalekých Všerubech má další dvě haly pro 400 tisíc kuřic. V Malahově skončily po desítkách let fungování chovy prasat i krav. V místě je hodně lidí bez práce.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).