Menu Zavřít

Chodov chystá rekreační areál

23. 1. 2006
Autor: Euro.cz

Město Chodov na Sokolovsku má rozsáhlé plány se Smolnickou výsypkou nad městem. „Podle zpracované studie by zde v příštích letech mohl vzniknout rekreační areál s parky, sportovišti nebo rozhlednou,“ upřesnil starosta Josef Hora. „Studie přichází s nejrůznějšími náměty na využití prostor výsypky.

A to jak kolem areálu koupaliště Bílá voda, tak v dalších dvou částech výsypky, včetně té části, kterou ještě Sokolovská uhelná využívá,“ dodal.

BRAND24

V okolí Bílé vody by například měla vzniknout rybářská bašta, příměstský park, parkoviště, kemp a amfiteátr. „Jedním z nápadů je vybudování rozhledny s využitím starého těžebního stroje. Na toto téma jsme už s doly předběžně jednali,“ uvedl Zdeněk Gaudek, který na přípravě studie spolupracoval. V dalších lokalitách by měl zase vzniknout krajinářský park nebo usedlost připomínající někdejší osadu Smolnice, která musela výsypce ustoupit.

Návrh počítá s investicemi v horizontu více než 20 let. Hlavní část investic by se ale měla odehrát během pěti let. Celkové náklady přitom studie odhaduje na zhruba 240 až 270 milionů korun. Terénní úpravy, které by byly základem cyklistické a v zimě například snowboardové dráhy, by podle Gaudka mohly začít už letos.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).