Menu Zavřít

Chcete ušetřit za energie? Obraťte se na energetického poradce

12. 11. 2018
Autor: Bohemia Energy

Říkáte si, že šetříte, kde se dá – svědomitě zhasínáte, klasické žárovky jste už dávno vyměnili za úsporné, teplo reguluje termostat, dům máte zateplený. Stále ale máte pocit, že platíte za energie příliš? Navíc, vyúčtování se vám zdá složité a úplně se v něm nevyznáte? Obraťte se třeba na energetické poradce z Bohemia Energy, kteří vám bezplatně pomohou najít úspory tam, kde jste je možná ani nečekali.

Vhodné řešení pro dodávku energií

Prvním krokem společné schůzky bývá zpravidla diskuse nad vyúčtováním. „Poradce vám pomůže s orientací ve fakturách za energie a zkontroluje, zda nastavené distribuční parametry odpovídají tomu, co opravdu ve skutečnosti potřebujete. Vedle toho vysvětlí, jaké možnosti dnes na trhu jsou a navrhne vám řešení i pro tuto oblast,“ vysvětluje poradenskou službu Libor Holub, obchodní ředitel Bohemia Energy.

Nejenom firmy, ale i domácnosti již přemýšlejí jinak. Hledají řešení dodávky energií, které je dlouhodobě cenově výhodné, srozumitelné a transparentní. Proto se stále více zákazníků zajímá o alternativy ke klasickým ceníkům. Kupříkladu u Bohemia Energy se jedná o unikátní produkt Energie A++, který nabízí i domácnostem cenu elektřiny a plynu za velkoobchodní ceny.

Začněte s méně náročnějšími opatřeními

Energeticky nejnáročnějším místem v domácnosti je většinou kuchyň, kde se spotřebovává dvakrát až třikrát více elektřiny než v jiných částech domu. „Ze všech kuchyňských spotřebičů jsou největšími žrouty elektřiny chladnička s mrazničkou, na které díky nepřetržitému celoročnímu provozu připadá až dvacet pět procent z celkové spotřeby,“ říká Libor Holub z Bohemia Energy. Tyto spotřebiče se zároveň se řadí mezi ty, které jsou v českých domácnostech „služebně nejstarší“.

Poradce vám tak spočítá, kolik můžete ušetřit při výměně některých spotřebičů, ale i klasických žárovek za úspornější LED varianty, či kolik vám „spolykají“ spotřebiče ve stand-by režimu.

 Partneři

Vyšší úspory = vyšší investice

V druhém kroku se poradci soustředí na vlastní stavbu a její tepelné vlastnosti, tedy především stěny, okna, dveře a střechu. Dále se zajímají o to, jak a čím objekt vytápíte a také, jak zajišťujete teplou vodu.

„V doporučeních se zaměřujeme i na úspory, které vyžadují vyšší vstupní investice. Jedná se o zateplení stěn, střechy, výměnu zdroje vytápění či oken, ale třeba i návrh řešení na malou solární elektrárnu, díky které se můžete stát energeticky soběstačnější,“ vysvětluje Libor Holub. Odborníci z Bohemia Energy kromě nejvhodnějšího řešení zároveň i poradí, zda je možné na konkrétní řešení čerpat státní dotace či jiné příspěvky.

Každá úspora musí být smysluplná i ekonomicky, proto je dobré si nechat spočítat návratnost investice. Ta by obecně neměla být vyšší než sedm let. Pokud například zateplíte střechu, vyjde vás to zhruba na 30 – 40 tisíc korun, ale ušetříte 20 – 30 procent energie. Investice se vám tudíž vrátí za zhruba dva až tři roky.

Individuální poradenství Bohemia Energy je zcela zdarma, a to i pro zájemce, kteří nejsou zákazníky Bohemia Energy. Rozsah služeb se navíc stále rozšiřuje. Vyzkoušejte ho, nic neztratíte a můžete hodně získat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).