Menu Zavřít

ČEZ investuje půl miliardy do sítě ve Vrchlabí

29. 4. 2010
Autor: profit

Společnost ČEZ investuje půl miliardy korun v následujících pěti letech do distribuční sítě ve Vrchlabí. Východočeské město bude jako první v Česku vybaveno nejmodernějšími technologiemi.

Autor: Martin Siebert

BRAND24

Distribuce elektřiny bude ve Vrchlabí od roku 2015 řízena digitálně, přičemž ČEZ vybaví 4500 tamních domácností a podniků inteligentními měřidly. Zákazníci získají podrobný přehled o své spotřebě elektřiny, kterou budou moci více ovlivnit. Ve Vrchlabí ČEZ vybuduje také infrastrukturu pro elektromobily a do distribuční sítě zapojí lokální výrobní zdroje energií, včetně obnovitelných.

„Vrchlabí jsme vybrali jako pilotní město, kde tento program vyzkoušíme. Celkově do pilotního projektu dáme během pěti let zhruba půl miliardy korun,“ uvedl generální ředitel ČEZ Martin Roman. Podle starosty Vrchlabí Jana Sobotky občané i firmy budou moci díky tomuto projektu optimalizovat spotřebu elektrické energie. „Těší nás, že právě Vrchlabí je prvním regionem v ČR, kde budou instalovány a testovány moderní technologie. Právě navázaná spolupráce s ČEZ nám umožňuje náš region zviditelnit v tom správném světle,“ prohlásil Sobotka.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).