Menu Zavřít

Četrans sjednocuje

10. 1. 2003
Autor: Euro.cz

Informační systémy na platformě mySAP.com

Provozovatel kamionové dopravy Četrans se rozhodl sjednotit informační systémy na platformě mySAP.com. Jediný systém komplexně pokryje finanční účetnictví, controlling, mzdy a personalistiku, logistiku a údržbu vozového parku. Produktivní provoz řešení ekonomiky a podpůrných systémů byl zahájen 1. ledna 2003. IT manažer holdingu Četrans Robert Baxa poznamenal, že nahrazované systémy přestávají vyhovovat potřebám rozvoje firmy. „Ponecháme si pouze vlastní unikátní dopravní modul Intersped,“ uvedl. Podstatným, byť ne tak očividným momentem je, že projekt neřeší jen sjednocení softwarového vybavení uvnitř firmy, ale zejména jde o přípravu na integraci systémů Četrans do evropských struktur. Tak je totiž SAP standardem pro podnikové informační systémy. „Software SAP umožňuje důsledné finančního řízení a controlling v reálném čase. Proto je vhodný pro efektivní řízení holdingové struktury,“ uvedl Milan Komárek, obchodní manažer společnosti SAP.
Akciová společnost Četrans sídlí v Ústí nad Labem a působí na celém území Evropy. Zaměstnává téměř 1500 pracovníků a provozuje 670 nákladních vozidel. Dceřiné společnosti holdingu zabezpečují přepravní potřeby zákazníků, disponují sklady a překladišti a na zakázku plánují dopravní cesty.
Společnost SAP instalovala v české republice od roku 1992 446 podnikových informačních systémů. Svá řešení dodává již 54 společnostem z aktuálního žebříčku Czech TOP 100.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).