Menu Zavřít

Český Těšín nabízí lukrativní pozemky

11. 6. 2007
Autor: Euro.cz

Český Těšín na Karvinsku prodá lukrativní pozemky ve středu města, v okolí autobusového nádraží na místě nazývaném Zlatý trojúhelník. Ucelené pozemky o rozloze 2,6 hektaru nabídne v soutěži investorovi, který by na nich měl za nejlepší cenu postavit parkoviště pro asi 450 aut, moderní autobusové stanoviště a obchodní galerii.

Podmínkou pro účast v soutěži je složení desetimilionové kauce.

„Investoři se obraceli na radnici už léta, nikdo však doposud neměl odvahu jít do této akce, protože se vždy ozývaly hlasy proti. Pokud tyto pozemky leží ladem, občané jen tratí,“ říká starosta města Vít Slováček s tím, že lokalita by se kvůli stísněnosti okolí radnice měla stát prodlouženým náměstím.

BRAND24

Vedení radnice chce posuzovat nejen výši nabízené ceny, ale hodlá také potenciálním investorům nadiktovat své podmínky. „Pozemky prodáme jen tehdy, pokud developer splní naše představy. Vedení radnice preferuje především podzemní a nadzemní garáže, nové autobusové stanoviště a multifunkční objekt,“ řekl místostarosta Stanislav Folwarczny.

Podle něj jsou nové parkovací plochy pod zemí v historickém středu nutností. Hraniční město je totiž každý den paralyzováno stovkami aut turistů z celého Česka a Slovenska, kteří přijíždějí za nákupy na polská tržiště.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).