Menu Zavřít

Česko zůstává rájem hazardu, sázky a loterie tu provozuje skoro 120 firem

23. 9. 2011
Autor: profit

Loterie a sázkové hry provozuje v České republice 119 společností, uvedlo v pátek ministerstvo financí. Seznam připravovaný Státním dozorem nad sázkovými hrami a loteriemi se proti předchozímu vydání nerozšířil, ani neztenčil, stejný počet firemních hráčů stál za hazardem i letos v únoru.

Foto: Profimedia.cz

Nejvíc loterijních firem, 61, je registrovaných v Praze, z toho 25 jen v městské části Praha 1. Po pěti hazardních společnostech má také Ostrava a Plzeň, naopak Brno je s trojicí registrovaných firem až za Berounem, Českou Kubicí nebo Rousínovem, kde jsou takové společnosti zapsané čtyři.

BRAND24

Počet loterijních a sázkových firem se dlouhodobě nemění, před dvěma lety jich ministerstvo financí registrovalo 117. Otázkou je, co s jejich řadami udělá daňová reforma, kvůli které by měly do státního rozpočtu nově už od 1. ledna příštího roku odvádět 20 procent z rozdílu mezi přijatými sázkami a vyplacenými výhrami a zařadit se také mezi plátce 19procentní korporátní daně.

Daňovou reformu zatím sněmovna projednala v prvním čtení. Start zdanění hazardu, který dosud musí odvádět jen příspěvky podle výše svého obratu na neprůhledné veřejně prospěšné účely, už od příštího roku není jistý. Usilují o to především koaliční Věci veřejné, stejné ustanovení je také v červnovém dodatku ke koaliční smlouvě.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).