Menu Zavřít

Česko dohání Unii v produktivitě práce

30. 10. 2006
Autor: Euro.cz

Česká republika rychle dohání své západní sousedy v produktivitě práce. Vyplývá to ze statistik Eurostatu. Nejvíce se činí Středočeši, kde je tempo růstu produktivity jedno z největších v celé Unii, byť zatím na hlavu nejvíce vydělají Pražané. Každý zaměstnanec v Praze odvede ročně práci v průměru za necelých 25 tisíc eur (přibližně 700 tisíc korun).

BRAND24

Česká republika rychle dohání své západní sousedy v produktivitě práce. Vyplývá to ze statistik Eurostatu. Nejvíce se činí Středočeši, kde je tempo růstu produktivity jedno z největších v celé Unii, byť zatím na hlavu nejvíce vydělají Pražané.

Každý zaměstnanec v Praze odvede ročně práci v průměru za necelých 25 tisíc eur (přibližně 700 tisíc korun). Průměr Česka je přitom o několik tisíc eur nižší. Pražanům šlapou na paty Středočeši a obyvatelé jižní Moravy. Produktivita je tam sice nižší, ale růst je naopak rychlejší. Nejméně produktivní jsou naopak pracující na střední Moravě, kde zaměstnanci vyprodukují na hlavu kolem 13 tisíc eur (370 tisíc korun).

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).