Menu Zavřít

Česká pošta

27. 7. 2009
Autor: Euro.cz

Krátce mgr.

Novým předsedou dozorčí rady České pošty byl zvolen poradce ministra financí Jiří Maceška (53). Ve funkci nahradil náměstka ministra vnitra Zdeňka Zajíčka, který k 30. červnu rezignoval, a stal se místopředsedou dvanáctičlenné rady. Maceška do roku 2006 působil jako velvyslanec ČR při Organizaci pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD), před rokem 2002 byl náměstkem ministra průmyslu a obchodu pro zahraniční ekonomické vztahy a evropskou integraci a pět let zároveň zastával funkci předsedy dozorčí rady České exportní banky a Exportní garanční a pojišťovací společnosti.

Synot Tip
Novým místopředsedou představenstva sázkové společnosti Synot Tip se stal Luděk Tesař (36), technický ředitel divize kurzové sázky. V představenstvu vystřídal Zdeňka Brázdila, který odešel do konkurenční společnosti. Divizi kurzového sázení i divizi loterií a her v Synot Tipu místo Brázdila řídí Petr Mikoška (36), rovněž člen představenstva. Představenstvo Synot Tip má celkem pět členů.

Jurys Inn
Pražský čtyřhvězdičkový hotel Jurys Inn, který bude otevřen 1. září na Florenci, povede jako generální ředitel Rakušan Johannes Schuschu (37). Ten se pohybuje v hotelovém byznysu od roku 1991. Do roku 2008 působil v hotelové síti CPI Hotels, předtím pracoval ve vedoucích pozicích například u řetězců Mövenpick nebo Arcotel. Kromě rodného Rakouska pracoval také ve Švýcarsku, Jordánsku nebo na Kajmanských ostrovech. Ve vedení hotelu doplní Schuschua zástupce generálního ředitele Patrick Reddan (38) a obchodní ředitelka Radka Březovjáková (31). Reddan pracuje pro síť hotelů Jurys Inns s krátkou přestávkou od roku 1997. Březovjáková pracovala například pro pražské hotely Arcotel Teatrino a MaMaison.

BRAND24

Duncan Centre
Taneční konzervatoř Duncan Centre v Praze bude mít od září po 17 letech nového ředitele. Stal se jím choreograf, pedagog a absolvent této školy Michal Záhora. Zakladatelka a dlouholetá ředitelka konzervatoře Eva Blažíčková bude ve škole působit dál.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).