Menu Zavřít

Ceny aut i přes vyšší DPH klesly o desítky tisíc korun

4. 1. 2010
Autor: profit

Ceny nových automobilů přes zvýšení sazby DPH zlevnily na českém trhu řádově o desítky tisíc korun. Prodejci lákají zákazníky slevami v tradičně nejslabším období roku.

Autor: Jakub Stadler

BRAND24

Při nákupu na leasing nabízí například Autocentrum Dojáček do poloviny ledna automobil Fiat Panda Active zhruba od 110 tisíc korun včetně DPH, tedy se slevou 85 tisíc. Cena Dacie Logan začíná na 129.900 Kč. S rozsáhlou akční nabídkou přišla i domácí Škoda Auto, která poprvé nabízí Škodu Fabia pod hranicí 200 tisíc korun. Největší úsporu firma nabízí u Octavie Tour Combi, u které lze ušetřit až 186 tisíc korun a jejíž cena začíná na 291.900 Kč. O desítky tisíc jsou levnější i Octavia II, Yeti nebo Roomster. Vozy Seat lze nyní získat se slevou až 175 tisíc korun, akční ceny této automobilky mají platit do konce března.

Ceny u většiny modelových řad snížil rovněž Opel. „Například ceníková cena populární pětidveřové Astry Classic III s motorem 1.4/66 kW se snižuje o téměř 24 procent, takže při započtení dlouhodobé akční slevy lze tento vůz pořídit už za 274.900 Kč,“ uvedl mluvčí Martin Hejral. Cena modelu Insignia s dieselem 2.0 CDTI/81 kW začíná na 590.200 Kč, což představuje zvýhodnění o téměř 40 tisíc korun. Podle odhadu Sdružení automobilového průmyslu se letos v Česku prodá okolo 180 tisíc nových osobních a lehkých užitkových aut, tedy zhruba stejně jako loni.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).