Menu Zavřít

Cena desek Michaela Jacksona prudce stoupá

26. 6. 2009
Autor: Euro.cz

Poptávka po deskách Michaela Jacksona po jeho smrti strmě roste. Nabízí se i doména s názvem inspirovaným jeho dílem téměř za deset milionů dolarů.

Autor: Continuum

BRAND24

Nerozbalených vinylových desek nejúspěšnějšího alba Thriller je v aukcích několik a jejich cena raketově letí vzhůru. Za klasickou černou desku s Jacksonovým podpisem se začíná v jedné aukci na 8999,99 dolarech, tedy v přepočtu asi 168 tisících korunách. Tento výlisek z roku 1982 je nejprodávanějším popovým albem všech dob s více než 100 milionem kopií. Cena jedné z nich za hodinu a půl od umístění na eBay vystoupala na 1200 dolarů (přibližně 22.500 korun).

Po včerejším úmrtí popového krále se objevila nejen řada upomínkových předmětů, ale také internetových domén. Za „InMemoryOfTheKing.com“ chce prodávající na portálu eBay 9,999.999 dolarů, v přepočtu přes 187 milionů korun. V nabídce je i soubor čtyř domén „SingerMichaelJackson.com“, „MichaelJacksonsSecrets.com“, „MichaelJacksonsHeart.com“ a „TheJacko.com“. Cena dohromady dosahuje 875 tisíc korun. Část výtěžku má údajně získat nadace Elevate Hope, která se specializuje na alternativní metody terapie pro zneužívané a zanedbávané děti.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).