Menu Zavřít

Celebrity bude vozit Audi

29. 6. 2009
Autor: Euro.cz

V Karlových Varech začne 3. července největší filmový festival ve střední Evropě. Vedle filmových celebrit se v lázních předvedou také exkluzivní vozy. Už čtvrtým rokem je partnerem festivalu prémiová značka Audi.

Autor: Profit

V rámci tohoto partnerství poskytuje automobilka hostům festivalu flotilu luxusních vozů. Účastníkům letošního 44. ročníku MFF bude k dispozici téměř 60 strojů. Jaké modely se ve Varech objeví? Budou to v první řadě limuzíny Audi A8 a Audi A6, které budou sloužit jako hlavní přepravní vozy celebrit. Doplní je kabriolety, které se budou hodit ke slavnostní atmosféře letních Karlových Varů. Kolekci automobilky letos doplní sportovní novinky: Audi R8 5,2 FSI quattro a Audi TT RS. Dále se také představí Audi Q7, Audi A5 Cabriolet a Audi A4 allroad.

Největší bude A8

Největším Audi, které se objeví na festivalu, bude manažerská limuzína A8. Jde o vůz pro nejvyšší šéfy velkých firem a politiky, který konkuruje Mercedesu-Benz S, Lexusu LS nebo BMW řady 7. Nejnovější generace „á osmičky“ stojí na modulární platformě, kterou automobilka poprvé použila v řadě A4/A5. Základním motorem je šestiválec 2,8 litru V6, vrcholem je ale osmiválec 4,2 V8 FSI. Základní verze A8 má poháněnou jen přední nápravu, ale nové quattro se dočkalo aktivního přerozdělování točivého momentu mezi pravé a levé zadní kolo. Zajímavá je také osmistupňová automatická převodovka, kterou zatím nabízel jen Lexus.

BRAND24

A6 pro menší hvězdy

O třídu níže než A8 stojí v modelové řadě Audi typ A6. V praxi je určen pro střední manažery a majitele menších firem. Jeho karoserie sice už nepatří mezi stylistické výstřelky, pořád je ale hitem fleetových prodejů. Má také terénní verzi Audi allroad quattro, která u nás patří ve své třídě k bestsellerům. Podle výrobce tento vůz nabízí výjimečný jízdní komfort a na silnici překvapuje sportovními výkony. Díky pokročilé koncepci podvozku s pohonem všech kol quattro a adaptivnímu pneumatickému pérování se však vypořádá i s jízdou mimo zpevněné cesty.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).