Menu Zavřít

Canon a Océ představily nové technologie a vzájemnou spolupráci

12. 9. 2011
Autor: profit

Společnosti Canon Europe a Océ představily dva nové produkční systémy, které znamenají další významný milník na společné cestě k pozici světové jedničky v tiskovém průmyslu. Černobílá řada Océ VarioPrint DP jako první využívá průlomovou technologii Océ DirectPress a Canon imageRUNNER ADVANCE C9000S PRO je barevná produkční tiskárna nové generace.

Foto: Canon/Océ

Canon a Océ spolupracují při vývoji nových technologií, takže dohromady jsou obě společnosti silnější a mohou zákazníkům nabídnout nejširší a nejmodernější portfolio profesionálních tiskových řešení.

Océ VarioPrint 95-105-120-135 jsou výkonné, lehké až střední, produkční tiskárny, které kombinují technologii tisku, tiskový stroj a tiskový server Océ s integrovaným řešením Canon pro skenování a dokončovací práce. Océ VarioPrint nabízí vynikající konzistenci obrazu, vysokou produktivitu a více možností dokončovacích prací v jednom řešení, které lze konfigurovat dle potřeby každé organizace. V řadě DP jsou k dispozici čtyři rychlosti tisku: 95, 105, 120 a 135 stran formátu A4 za minutu. Základem nové řady je inovativní technologie Océ DirectPress, která pro vytvoření obrazu nepoužívá světlo, vysokou teplotu ani elektrický náboj, což z ní činí spolehlivou alternativu k tradičním technologiím používaným u černobílých tiskových strojů.

Technologie Océ DirectPress přeskakuje při tisku hned několik kroků běžných u tradičních tiskových technologií a využívá pouze jeden neměnný digitální proces. Výsledkem je vysoce stabilní kvalitní výstup bez jakýchkoli kazů. Nový engine obsahuje pestrou škálu skenovacích a dokončovacích řešení, která vycházejí z úspěšné řady Canon imagePRESS. Zákazníci tak získají nejvyšší kvalitu a širokou škálu tiskových aplikací. Dokončovací práce jsou velmi přesné a toner „nepraská“ ani při skládání nebo přehýbání a vzhledem k nižší fixační teplotě dochází k menší deformaci médií.

Řada Océ VarioPrint DP pomáhá zákazníkům snížit dopad na životní prostředí. Technologie HeatXchange šetří energii a přenáší teplo použité k fixaci toneru na papír na listy v zásobníku, které jsou připravené k tisku. Technologie recyklace tepla HeatXchange pomáhá snížit spotřebu energie minimálně o 30 % v porovnání s jinými systémy v této třídě. Řada VarioPrint DP má nejnižší TEC (Typická spotřeba energie) hodnoty mezi středními produkčními tiskárnami na trhu a stroje lze připojit do standardní elektrické zásuvky.

Technologie Océ DirectPress neprodukuje žádné emise ozónu a přispívá tak k čistějšímu pracovnímu prostředí. I přes nízkou spotřebu energie má nová řada vysokou produktivitu, kterou zajišťuje technologie EnergyLogic. Ta porovnává požadavky tiskových úloh na napájení s dostupnými zdroji v systému. Systém tak začne rychle tisknout i po studeném startu nebo udržuje maximální rychlost po přechodu na silnější média.

Nová řada obsahuje i kontrolér Océ PRISMAsync, který zákazníkům poskytuje vysokou produktivitu a snadnější správu složitých úloh.  Zařízení imageRUNNER ADVANCE C9000S PRO rozšiřuje úspěšnou řadu imageRUNNER ADVANCE a obsahuje barevnou technologii Canon propojenou s kontrolérem Océ PRISMAsync. Zákazníci tak mají k dispozici řešení, které nabízí intuitivní ovládání, snadné použití s různými médii a široké možnosti dokončovacích prací v jedné vysoce výkonné a univerzální platformě. Novinka má řadu unikátních funkcí, které pomáhají zvýšit produktivitu, včetně inteligentního plánovače úloh a workflow podle typu média, což umožňuje zákazníkům minimalizovat prostoje a efektivně plánovat výrobu.

Oba dva společně vyvinuté systémy jsme představili velmi brzy po uvedení Canon imagePRESS C7010VPS na trh, což jasně dokazuje vzájemnou důvěru a vysokou úroveň spolupráce mezi společnostmi Canon a Océ. Nepřinášíme jen další systém Canon založený na platformě Océ PRISMAsync, ale uvádíme také průlomový černobílý systém Océ vyvinutý na základě nové technologie. Spolu a silnější je naše heslo a spolupráce pokračuje zejména v oblasti vývoje produktů, což zákazníci slyší jistě s radostí. Zákazníci jsou stále středem všeho, co děláme, a nadále jim chceme pomáhat v rozvoji podnikání a plánování budoucnosti,“ říká David Preskett, European Professional Print Director, Canon Europe.

BRAND24

Naším cílem je nabízet zákazníkům produkční tisk bez kompromisů a využíváme silných stránek našeho širokého portfolia barevných i černobílých systémů Canon a Océ. Všechny stroje lze snadno propojit a spravovat jednou výkonnou platformou. Spolupráce Canon a Océ zajišťuje našim zákazníkům přístup k nejnovějším technologiím, pomocí kterých mohou být neustále o krok před konkurencí a vstupovat na nové trhy,“ říká Nick Klitsie, Vice President Business Group Office and Printroom Océ.

Nová řada Océ VarioPrint DP a Canon imageRUNNER ADVANCE C9000S PRO jsou již k dispozici v přímých prodejních kanálech společností Canon a Océ a také v síti akreditovaných prodejců.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).