Menu Zavřít

Bydlení ve větvích

30. 7. 2010
Autor: Euro.cz

EURO light

BRAND24

Šedesát kilometrů od polárního kruhu ve švédské vesnici Harads je možné se ubytovat v korunách. Cítit se svobodně na stromě – takové je motto nového hotelu, který první zákazníky přivítal 17. července.
Návštěvníci si mohou vybrat jeden ze čtyř pokojů, jejichž rozměry se pohybují od patnácti do třiceti metrů čtverečních. Umístěny jsou v korunách letitých borovic. Jednotlivé místnosti jsou konstruovány ze dřeva a skla, topení vede podlahou. Součástí každého pokoje je ekologická toaleta a umyvadlo, v hotelovém komplexu se nachází sauna a také jídelna. V říjnu se plánuje rozšíření hotelu o další dva pokoje, do pěti let by měl komplex dosáhnoutr kapacity až 24 pokojů. Hotel bude otevřen celoročně a za útulný přepych zaplatí návštěvník až 370 liber. „Je to zajímavá stavba. Dnes na světě nic podobného nenajdete. Skutečný unikát,“ prohlašuje spoluzakladatel společnosti Treehotel.com Kent Lindvall.
Anette Selbergová, která radí hotelovým hostům, jak využít volný čas, tvrdí, že v její nabídce jsou jen aktivity, které nenarušují život v přírodě. Chybí například oblíbená zábava u polárního kruhu, totiž projížďka na sněžném skútru. Návštěvníci si mohou naopak užívat procházek divokou přírodou. „Je možné potkat losa, soba a při troše štěstí i medvěda,“ slibuje Selbergová.
Hotelový komplex v Haradsu není rozhodně určen hostům, kteří se bojí výšek. Nejníže umístěný hotelový pokoj se nalézá čtyři metry nad zemí, nejvyšší v šesti metrech.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).