Menu Zavřít

BusinessInfo.cz

12. 6. 2006
Autor: Euro.cz

INVESTIČNÍ POBÍDKY PRO ZPRACOVATELSKÝ PRŮMYSL Popis: Investoři zavádějící novou výrobu nebo rozšiřující stávající výrobu v oblasti zpracovatelského průmyslu mohou v případě investice vyšší než 100 milionů korun získat investiční pobídky. Typy pobídek: 1.

INVESTIČNÍ POBÍDKY PRO ZPRACOVATELSKÝ PRŮMYSL

Popis: Investoři zavádějící novou výrobu nebo rozšiřující stávající výrobu v oblasti zpracovatelského průmyslu mohou v případě investice vyšší než 100 milionů korun získat investiční pobídky. Typy pobídek: 1. Sleva na dani z příjmu právnických osob - úplná sleva na dani až po dobu 10 let u nově vzniklých společností, částečná sleva na dani až po dobu 10 let pro expandující společnosti. 2. Hmotná podpora vytváření pracovních míst - hmotná podpora školení a rekvalifikace, poskytnutí pozemku vybaveného infrastrukturou za zvýhodněnou cenu, převod pozemku ve vlastnictví státu za zvýhodněnou cenu.

Cíl podpory: Příjemcem investičních pobídek může být pouze právnická osoba se sídlem na území České republiky, která je stoprocentně vlastněná žadatelem o investiční pobídky. Všichni investoři podávají své žádosti prostřednictvím agentury CzechInvest.

Kontakt: CzechInvest, Štěpánská 15, 120 00 Praha 2, tel.: 800 800 777, e-mail: pobidky@czechinvest.org, www.czechinvest.cz

PROJEKTY NA ZLEPŠENÍ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

Operační program Infrastruktura (OPI), Opatření 2.4., Priority 2 - Snížení negativních důsledků dopravy na životní prostředí Popis: Opatření je určeno k podpoře studijních a výzkumných projektů týkajících se problematiky přístupu státu k dopravní infrastruktuře jednotlivých druhů doprav tak, aby platily stejné podmínky pro užívání dopravní infrastruktury všemi oprávněnými subjekty bez ohledu na druh dopravy. Dále aby poplatky za používání infrastruktury byly stanovené podle velikosti účinků na infrastrukturu a podle rozsahu používání. Předmětem programu jsou i studijní a výzkumné projekty zabývající se internalizací externích nákladů, nákladů z nehod, lokálního znečišťování ovzduší či globálního ovlivňování klimatu.

Datum uzávěrky: Konečným termínem předkládání projektových žádostí ve 2. kole výzvy je 30. září 2006.

Kontakt: Ministerstvo dopravy, zprostředkují subjekt OP Infrastruktura, Odbor mezinárodních vztahů a EU, Nábřeží L. Svobody 12, 110 15 Praha 1, www.mdcr.cz, www.opi.strukturalnifondy. cz

PODPORA PRO MLADÉ PODNIKATELE NA FARMÁCH

Cíl podpory: Smyslem Programu Mládí je usnadnit zahájení a rozvoj zemědělské výroby na bázi rodinných subjektů pro mladé podnikatele a mladé rodiny do 40 let. Podpora se poskytuje na financování investičních programů PGRLF za podmínky zahájení či rozvoje zemědělské výroby v rámci rodinného subjektu. Podpora je poskytována formou dotace na úhradu části úroků z úvěrů v rámci programu Provoz a Investice s možností dalšího zvýhodnění ve výši 5 + 2 procenta (zvýhodnění programu Mládí). Mládí + Provoz - garance až 50 procent jistiny úvěru. Mládí + Investice - garance až 60 procent jistiny úvěru.

Kontakt: Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s., Za Poříčskou branou 256/6, 186 00 Praha 8. Tel.: 225 989 400, fax: 225 989 405, e-mail: info@pgrlf.cz, www.pgrlf.cz

BRAND24

Tuto část připravuje internetový server BusinessInfo.cz

Bezplatný odběr týdenních novinek lze objednat na www. BusinessInfo.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).