Menu Zavřít

Business Info

6. 6. 2005
Autor: Euro.cz

ROZVOJ VZDĚLÁVÁNÍ Opatření 3.2 Jednotného programového dokumentu pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Popis: Jedná se o šest základních oblastí podpory: a) Dobudování infrastruktury pro rozvoj dalšího profesního vzdělávání podle specifických potřeb trhu práce.

ROZVOJ VZDĚLÁVÁNÍ

Opatření 3.2 Jednotného programového dokumentu pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha

Popis: Jedná se o šest základních oblastí podpory:

a) Dobudování infrastruktury pro rozvoj dalšího profesního vzdělávání podle specifických potřeb trhu práce.

b) Zlepšení přístupu k informacím o možnostech dalšího profesního vzdělávání. Usnadnění orientace v nabídce dalšího profesního vzdělávání v Praze prostřednictvím funkčního poradenského a informačního systému.

c) Založení systému formalizované spolupráce mezi stranou nabídky a poptávky v oblasti vzdělávacích aktivit s cílem zkvalitnění a adresnosti dalšího profesního vzdělávání.

d) Založení systému podpory inovačních aktivit a rozvoje výzkumu v oblasti dalšího profesního vzdělávání.

e) Rozvoj nabídky dalšího profesního vzdělávání (nové programy včetně komponent zaměřených na environmentální výchovu, informační technologie a rovné příležitosti, distanční formy vzdělávání, e-learning, zdokonalení anticipace potřeb zaměstnavatelů).

f) Zvyšování odborné a pedagogické způsobilosti lektorů, konzultantů, učitelů, metodických a řídících pracovníků působících ve sféře dalšího profesního vzdělávání.

Termín pro podávání žádostí: do 17. června 2005

Kontakt: Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení pro implementaci JPD 3.

Kanceláře: Rytířská 10, 110 01 Praha 1. Manažer opatření: Mgr. Petra Drahoňovská, tel.: 236 003 941, fax.: 236 007 110, e-mail: petra.drahonovska@cityofprague.cz.

LIDSKÉ ZDROJE V CESTOVNÍM RUCHU

Opatření 4.3 Jednotného programového dokumentu pro Cíl 3 (JPD 3) -Rozvoj lidských zdrojů cestovního ruchu v hlavním městě Praze

Podporované aktivity:

a) Vzdělávací kurzy, rekvalifikační kurzy a další vzdělávání zaměřené na zvyšování, doplňování a praktickou aplikaci znalostí a dovedností pracovníků cestovního ruchu zvyšující jejich flexibilitu na trhu práce ve specifikovaných oblastech.

b) Zkvalitňování dalšího vzdělávání v oblasti cestovního ruchu s ohledem na specifika Prahy, včetně rozšiřování nabídky programů dalšího vzdělávání.

c) Podpora vytváření partnerství a šíření inovací mezi subjekty cestovního ruchu ve vazbě na trh práce prostřednictvím pořádání workshopů a pracovních setkání zaměřených na předávání zkušeností, šíření dobré praxe a přenos inovací v oblasti cestovního ruchu.

d) Poradenské a vzdělávací služby pro podnikatele a začínající podnikatele v oblasti cestovního ruchu v Praze podporu z JPD 3.

Termín pro podávání žádostí: do 17. června 2005 (14 hod.)

Kontakt: Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů Evropské unie, oddělení pro implementaci JPD 3.

Kanceláře: Rytířská 10, 110 01 Praha 1. Manažer opatření: Mgr. Jiří Kinský. Tel.: 236 003 947, fax.: 236 007 110, email: jiri.kinsky@cityofprague.cz.

Tuto část připravuje internetový server

BRAND24

Portál pro podnikání a export

www.businessinfo.cz

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).