Menu Zavřít

Burza cenných papírů Praha

28. 5. 2009
Autor: Euro.cz

Krátce mgr.

Novými členy dozorčí rady Burzy cenných papírů Praha (BCPP) se na pět let stali předseda představenstva společnosti Patria Finance Jan Klenor (42) a člen představenstva České spořitelny Daniel Heler (48). Klenor byl zvolen předsedou dozorčí rady. Ve funkcích je musí ještě potvrdit valná hromada burzy, která se uskuteční 28. května. Na členství v dozorčí radě rezignoval předseda představenstva farmaceutické společnosti Zentiva Jiří Michal (58). Klenor a Heler, dlouholetí členové burzovní komory, byli do dozorčí rady zatím kooptováni do doby konání valné hromady. Dalšími členy dozorčí rady jsou Zdeněk Bakala, Jaroslav Míl, Martin Roman a Milan Šimáček.

Plzeňský Prazdroj
Novým technickým ředitelem Plzeňského Prazdroje se stal Julian Patton (40) ze Severního Irska. Nahradil Tibora Kovacse, který se vrátil do svého původního působiště v sesterském pivovaru Dreher. Patton, absolvent univerzit v Edinburghu a Lancasteru, předtím působil jako ředitel technického oddělení a nákupu v Pivovarech Ursus v
Rumunsku, které také patří majiteli Prazdroje pivovarskému koncernu SABMiller. Patton, který pochází z rybářské vesničky Ballywalter v Severním Irsku, má tři děti, rád hraje ragby, domluví se rumunsky a trochu česky.

Vodafone
Nově spojené oddělení firemního marketingu a zákaznických řešení mobilního operátora Vodafone povede dosavadní ředitel oddělení zákaznických řešení Jan Schmiedhammer (38). Před nástupem do Vodafonu Schmiedhammer působil v marketingových odděleních telekomunikačních a IT firem Alcatel, Contactel nebo IBM.

BRAND24

OEZ Letohrad
Novým generálním ředitelem a jednatelem společnosti OEZ Letohrad se od května stal Roman Schiffer. Ve funkci nahradil jednoho z bývalých spolumajitelů Jaroslava Tomana. Schiffer je současně ředitelem výrobního závodu Siemens Nízkonapěťová spínací technika v Trutnově.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).