Menu Zavřít

Burger King otevře restauraci ve Zličíně

26. 11. 2008
Autor: Euro.cz

První restaurace amerického řetězce Burger King v České republice se otevře zřejmě tento týden v pražském obchodním centru Metropole Zličín.

Licenci na provozování fastfoodů značky Burger King v Česku získala v polovině října firma AmRest. Podle dostupných informací by další restaurace mohly v blízké budoucnosti vzniknout v dalších velkých pražských obchodních centrech, jako jsou Arkády Pankrác, Palladium nebo Centrum Chodov.

BRAND24

Burger King do České republiky následuje jiné velké světové řetězce, které sem přišly už v 90. letech minulého století. Jako první otevřel svou restauraci před 16 lety v pražské Vodičkově ulici McDonalds, který má nyní v Česku celkem 78 restaurací. McDonalds o dva roky později následovalo kuře z Kentucky pod značkou KFC. V menší míře do Česka pronikl například i výrobce obložených baget Subway. Burger King Holdings má více než 11 tisíc provozoven v 65 zemích světa, drtivou většinu provozují smluvní partneři na základě franšízy. Vlajkovou lodí značky je grilovaný hovězí hamburger Whopper.

Podle studie Incoma Research Češi za jídlo mimo domov utratí zhruba pětinu všech výdajů na potraviny. Jen McDonalds loni v České republice navštívilo přes 53 milionů zákazníků a prodej přesáhl 3,2 miliardy korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).