Menu Zavřít

Budu vás sledovat

3. 8. 2007
Autor: Euro.cz

Jack Stack hvězdou portálu YouTube

„Každý tvůj dech, každý tvůj pohyb, budu tě sledovat,“ zpívá ve svém hitu Every Breath You Take pětapadesátiletý zpěvák Sting. „Každý váš dech, každou změnu úrok, každé zvýšení cen, každého nespokojeného klienta, budu vás sledovat,“ notuje odcházející generální ředitel České spořitelny Jack Stack a naráží na skutečnost, že jeho dalším působištěm bude dozorčí rada Erste - mateřské společnosti ČS. Americký manažer z banky odešel koncem května po sedmi letech, během nichž ji dostal do kladných čísel. Pozici zaujal Rakušan Gernot Mittendorfer (42).
Oba bankéři pojali změnu jako show. V průběhu června spolu objeli krajská města ČR, kde se ve vzájemné diskusi v kulisách „diskusních TV pořadů“ Stack s podřízenými rozloučil, zatímco Mittendorfer se jim představil. A jako malou pozornost navíc - vzhledem k tomu, že se do Prahy přesunul ze Salcburku, kde pro Erste řídil Salzburger Sparkasse - nakoupil několik tisíc sladkých mozartkugeln, jež rozdával na potkání.
Finále Stackovy rozlučky proběhlo za účasti 1800 zaměstnanců spořitelny 23. června v pražském Veletržním paláci. Právě zde bankéř zazpíval. Tedy zazpíval, spíše nechal promítat klip, v němž je zobrazen jako zpěvák. Předělávku Stingovy písně ve skutečnosti zapěl Američan, jenž byl nejblíže hlasovému kompromisu mezi Stingem a Stackem. „S nápadem natočit videoklip přišel sám Stack, jeho byla i volba písně,“ říká Michal Bauer, majitel marketingové agentury S.E.N., která klip natočila. Text písně vymyslela agentura, která opatřila i vhodného interpreta. Nízkorozpočtový klip začínajícího amerického režiséra se stal internetovým hitem; na portálu YouTube jej záhy po nahrání zhlédlo přes třináct tisíc lidí.
„Od nápadu po dokončení uběhl zhruba měsíc. Veškeré záběry jsme udělali během jednoho dne. Stack byl nadšený, bohužel však neměl moc času,“ dodává Bauer. O projektu věděl i Sting, neboť prodej práv schvaluje sám bývalý člen skupiny Police. Stackova volba na slavného multiinstrumentalistu padla nejen kvůli vhodnému textu, ale i proto, že patří k manažerovým favoritům. Nyní si předělávku mohou pouštět i zaměstnanci ČS, kteří ji dostávají zdarma na DVD. Jestliže na ně Stackovo oko z Erste nedohlédne, budou si moci aspoň na showmana Jacka zavzpomínat.

Budu vás sledovat

Každý váš dech
Každou změnu úroků
Každé zvýšení cen
Každého nespokojeného klienta
Budu vás sledovat

Každý den
Když Mitty zavelí
Když náklady klesnou
A cost/income spadne
Budu vás sledovat

Copak nevíte, že
Jste pro mne jedničky
Děláte mi prostě radost
Každý den víc a víc

Každý tvůj předpis
Každou byrokratickou hloupost
Když tým projeví nespokojenost
A výkonnost klesne
Budu tě sledovat

Očekávání rostou stále dál
Konkurence doufá, že ztratíš šarm
Sní o tom, jak ti vrazí nůž do zad
Každý by chtěl získat post ČS
Mitty, Mitty, prosím

Když je tu Mitty
Nemusíte mít strach
Vždycky budete jedničky
Když budete skvěle pracovat

CONTENT24

Každý váš krok
Každé rozhodnutí
Zvedejte laťku výš
Ale zůstaneme nejlepší
Bude vás sledovat

V ČS bylo skvěle
Ale osud nezměním,
a budeme vás sledovat. (sbor) a budeme vás sledovat.
V ČS bylo skvěle ale osud nezměním
(sbor) ale osud nezmění
A budu vás sledovat

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).