Menu Zavřít

Budoucnost podle Applu: Hlas ovládá všechno

14. 6. 2016
Autor: čtk

Podle americké společnosti Apple se blíží doba, kdy bude možné hlasem ovládat domácí spotřebiče i počítače. Stavět bude na vlastní technologii Siri.

Apple svou vizi blízké budoucnosti prezentoval na celosvětové konferenci v San Francisku, které přihlíželo na pět tisíc počítačových vývojářů. Společnost plánuje rozšířit ovládání hlasem, které už využívá například v iPhonech, do dalších přístrojů.

Technologii Siri, která umožňuje uživatelům ovládat přístroj hlasovými příkazy, Apple nově zavede také do svých počítačů Mac. Brzy pak hodlá její záběr co nejvíce rozšířit. Hlasem by se podle ideálního scénáře dalo ovládat prakticky všechno, například i myčka či sporák.

To vše bude možné díky centralizovanému systému, jímž půjde ovládat téměř celá domácnost. Apple pro tuto funkci vyvíjí vlastní aplikaci Home, která bude kompatibilní s jeho systémem HomeKit.

BRAND24

„V Applu věříme, že technologie by měly lidstvo neustále posouvat, ať už jsou v dlani, ložnici, na kuchyňské lince nebo v obýváku,“ vypočítává Tim Cook, výkonný ředitel společnosti. „Je to pro nás velký krok.“

Přečtěte si o změně strategie Applu

Apple mění strategii, tvůrci aplikací vydělají více

iPhone 6S

Předání prakticky celé kontroly nad domácností do rukou počítače vyvolává řadu otázek. Především kvůli zesílené hrozbě hackerských útoků. Tomu chce Apple předejít vylepšením svých bezpečnostních systémů. Jak přesně na vyšší bezpečnosti zapracuje však zatím nesdělil.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).