Menu Zavřít

Budou plná škamna?

14. 12. 2007
Autor: Euro.cz

Přijímací řízení na elitní základní školu jen v jediném termínu

Pouze pár dnů zbývá k podání přihlášky rodičům, kteří chtějí své děti zapsat na česko-anglickou základní školu Nový PORG, jež poprvé otevře třídy 1. září 2008. Zájem rodičů je tak velký, že namísto původně plánovaných tří termínů proběhne přijímací řízení na ZŠ jen v jediném termínu. A to hned 5. ledna 2008. Základní škola Nový PORG otevře dvě první třídy a po jedné třídě druhé, třetí, čtvrté a páté. V každé třídě bude 18 žáků, takže do školy nastoupí celkem 108 dětí.
Nový PORG poskytne dětem dvojjazyčné vzdělání - na rozdíl od mezinárodních škol je však neodcizí českému prostředí a reáliím. „U nás zkrátka nehrozí, že by děti věděli více o Tudorovcích než Přemyslovcích a nerozvíjeli mateřský jazyk,“ dodává ředitel PORG Václav Klaus mladší.
Základní roční školné je stanoveno na 78 tisíc korun. Nadaným dětem však školu zpřístupňují stipendia udělovaná Studijním fondem Martina Romana. Děti z rodin vydělávajících méně než 35 tisíc korun měsíčně mohou získat podporu až ve výši 90 procent školného. Stipendia jsou při udržení dobrého prospěchu udělována na celých pět let, a tak se rodiče nemusejí bát, že by dítě muselo ze školy odejít kvůli nedostatku peněz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).