Menu Zavřít

Bruntálská nemocnice se rozšíří

6. 3. 2006
Autor: Euro.cz

Nejvýznamnější bruntálskou investicí v letošním roce bude druhá etapa přístavby nemocničních operačních sálů za 29 milionů korun. „Město nové sály potřebuje, hygienikům se operování v nynějších prostorách příliš nelíbí a už několik let vyslovují s provozováním zastaralých operačních sálů jen podmíněný souhlas,“ řekl mluvčí radnice Jiří Ondrášek.

Přibližně pět milionů vloží Bruntál do rekonstrukce chátrajícího Společenského domu. Peníze poslouží na zpracování projektové dokumentace a částečně i na první dílčí práce na obnově budovy.

Další peníze půjdou na výstavbu hřbitova. „Musíme bezodkladně zahájit výstavbu nového pohřebiště na úpatí Uhlířského vrchu, stávající pohřebiště uprostřed města již nevyhovuje z hygienického hlediska ani kapacitně,“ řekl Ondrášek. Výstavbu radní kvůli finanční náročnosti rozdělili do několika etap, příští rok chtějí začít se stavebními pracemi. V rozpočtu na ně mají vyčleněno pět milionů korun.

BRAND24

Postupně by se měla v Bruntále zlepšovat dopravní situace. Téměř pěti miliony se bude město podílet na generální rekonstrukci ulic v okolí podnikatelské zóny v západní části Bruntálu, za tři miliony postaví semafory na křižovatce hlavní silnice s ulicemi Květná a Zeyerova.

Další plánované investice, například modernizace krytého bazénu, závisí na případném přidělení dotací EU.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).