Menu Zavřít

Bruntálská kasárna se otevřou podnikatelům

26. 2. 2007
Autor: Euro.cz

Bruntál nabízí investorům jedenácti hektarovou průmyslovou zónu v podhůří Jeseníků. Část areálu dřívějších kasáren sovětské armády chtějí radní prodat především menším firmám, které by vytvořily nová pracovní místa.

„Záměr město představí v připravovaném katalogu investičních příležitostí, který postupně zveřejní také další nabídky městských i soukromých ploch vhodných pro investory,“ řekl mluvčí radnice Jiří Ondrášek.

Město v minulosti zajistilo kvalitní infrastrukturu zóny, loni do ní například opravilo přístupové silnice. Nyní chce svůj vklad zhodnotit.

BRAND24

Podhorská oblast Jeseníků patří k sociálně nejzaostalejším regionům v Česku. Například na Bruntálsku bylo na konci roku bez práce více než 7000 lidí a míra nezaměstnanosti dosáhla 13,4 procenta.

Přestože Bruntál leží v odlehlé a špatně dostupné oblasti, podle odborníků má díky kapitálu proudícímu na sever Moravy dobrou šanci na získání nových podnikatelských projektů. Například v nedalekém Krnově musela radnice průmyslovou zónu výrazně zvětšit.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).