Menu Zavřít

Brownfields se nabízejí i přes internet

20. 8. 2007
Autor: Euro.cz

Část nevyužívaných staveb nebo pozemků v Karlovarském kraji, takzvaných brownfields, se objevila v internetové nabídce. Jejich prezentaci připravila krajská příspěvková organizace Agentura projektového a dotačního managementu jako součást dlouhodobého plánu řešení těchto území.

Na internetových stránkách pro investory http://www.karlovyvaryregion.eu/databaze.php jsou nyní materiály o prvních 27 brownfields. „Stránky se budou postupně naplňovat. Zatím tam jsou údaje o brownfields, jejichž majitelé dali souhlas se zveřejněním těchto údajů,“ uvedl Ivo Kováč z ADPM.

BRAND24

Studie v první fázi zmapovala asi 200 objektů v kraji. Při nedávné aktualizaci pak část z nich studie zpracovala podrobněji včetně návrhů řešení další budoucnosti i odhadů předpokládaných nákladů.

Podle hejtmanova náměstka Jana Zborníka se v kraji vyskytují tři hlavní typy brownfields, objekty po bývalých státních statcích, objekty po důlním průmyslu a bývalé armádní objekty. „Obvyklým argumentem je, že nejsou peníze. Ale existuje možnost dotací z Evropské unie nebo z programu ministerstva obchodu,“ uvedl Zborník.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).