Menu Zavřít

Britská nezaměstnanost se vyhoupla nejvýše za posledních 17 let

18. 1. 2012
Autor: profit

Britská nezaměstnanost se vyhoupla za období tří měsíců končících loňským listopadem na 8,4 procenta a je tak nejvyšší za posledních 17 let. Informovala o tom dnes agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Míra nezaměstnanosti byla 8,4 procenta z ekonomicky aktivních obyvatel, což je nárůst za čtvrtletí o 0,3 procentního bodu,“ uvedl ve středu ve svém prohlášení britský statistický úřad. “Bylo 2,68 milionu nezaměstnaných, to znamená mezičtvrtletní nárůst o 118 tisíc. Míra nezaměstnanosti nebyla vyšší od roku 1995 a počet nezaměstnaných nebyl vyšší od roku 1994,“ dodal statistický úřad.

BRAND24

Počet mladých lidí ve věku od 16 do 24 let bez práce se za tříměsíční období zvýšil na 1,043 milionu, což znamená, že míra nezaměstnanosti v této skupině dosáhla podle ONS 22,3 procenta.

K růstu nezaměstnanosti přispívá především slabý růst ekonomiky, která, i když je mimo eurozónu, doplácí na její dluhovou krizi. Situaci v ekonomice zhoršuje i rozsáhlý úsporný balíček, který britská vláda přijala s cílem snížit vysoký rozpočtový deficit.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).