Menu Zavřít

Boskovice postaví obchodní dům

14. 1. 2008
Autor: Euro.cz

V Boskovicích na Blanensku by mohl do léta 2010 vzniknout obchodní dům se supermarketem a nákupní galerií. Ve městě s 11 tisíci obyvateli jsou tři supermarkety, obchodní dům mu ale schází. Zastupitelé proto schválili záměr prodat k výstavbě nákupního centra pozemky o celkové rozloze 24 tisíc metrů čtverečních. „Výběrové řízení na odkup pozemků se bude konat 13. února,“ řekl starosta Boskovic Jaroslav Dohnálek.

„Zájem o projekt projevilo zatím pět developerských společností. Předpokládáme, že zájemců bude ještě více. Po stavbě obchodního centra volají i mnozí občané,“ uvedl starosta. Podle něj jsou na tom nyní Boskovice dobře v oblasti nabídky potravin, výstavbou galerie by se zlepšila nabídka víkendového prodeje spotřebního zboží, která je zatím nedostačující.

Pokud vedení města developera v únoru vybere, smlouva o smlouvě budoucí by s ním mohla být podepsána letos v červnu. Podle ní musí být nový objekt zkolaudován do dvou let.

BRAND24

Pozemky bude město prodávat ve dvou cenových relacích. Cena těch, které leží v ochranném pásmu vysokotlakého plynovodu, se bude pohybovat okolo 150 korun za metr čtvereční, za zbytek bude město chtít 450 korun za metr čtvereční.

„Uvidíme, co nám firmy nabídnou. Je ale nutné říci, že cena je sice důležitým, ale ne hlavním kritériem. K těm dalším patří například spolupráce s městem,“ zdůraznil starosta.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).