Menu Zavřít

Boleslav chce mít příští léto opravené bazény

17. 9. 2007
Autor: Euro.cz

Rekonstrukce koupaliště v Mladé Boleslavi by měla být hotova do začátku letních prázdnin v příštím roce. Tím bude dokončena první etapa výstavby velkého akvaparku.

„V první fázi budou rekonstruovány nevyhovující venkovní bazény, v příštím roce by se pak měla začít budovat úplně nová krytá část včetně mořského světa,“ informoval primátor Raduan Nwelati.

„Koncepce je zachovat maximálně zeleň ve stejném rozsahu jako dosud a zachovat plochu stávajících bazénů, které chceme zrekonstruovat, obnovit a doplnit atrakcemi tak, aby to bylo moderní koupaliště,“ řekl primátor. Vedle modernizovaného víceúčelového bazénu a rekreačního bazénu, který by měl do budoucna být i vyhřívaný, vznikne dětské brouzdaliště a dětský koutek. V prostoru mezi bazény bude také objekt pro technologie, zázemí plavčíka a také klasická restaurace.

BRAND24

Vedle nového vstupu do areálu koupaliště vznikne velké parkoviště. V první etapě bude mít přes 200 míst, výhledově by zde mohl vzniknout i parkovací dům a celková kapacita parkovacích míst by se tak zvýšila na řádově 500. Tato vize souvisí s cílem vedení města vybudovat zde záchytné parkoviště pro návštěvníky města.

Plánovaná kapacita koupaliště je 2000 návštěvníků. Náklady na modernizaci venkovní části koupaliště by měly dosáhnout maximálně 100 milionů korun, na výstavbu akvaparku pak dalších 200 milionů. Primátor také prohlásil, že ani po dokončení modernizace by se vstupné na koupaliště nemělo výrazně zvyšovat. „Město je připraveno nadále dotovat provoz koupaliště,“ řekl primátor.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).