Menu Zavřít

Billboardový odposlech

30. 5. 2012
Autor: Euro.cz

palubní deník

Berou všichni, až na jednoho

Opravdu pozoruhodný průběh má projednávání novely silničního zákona, která se týká zákazu billboardů u silnic a dálnic. Někteří lobbisté totiž zřejmě objevili popularitu odposlechů a neštítí se s nimi pracovat opravdu pozoruhodným způsobem.
V poslaneckých schránkách se před několika dny objevil hromadný e-mail, který obsahoval přepis údajného odposlechu ze schůzky Romana Janouška, advokáta Miroslava Jansty a spolumajitele společnosti BigBoard Richarda Fuxy v hotelu Hilton. Baví se o úplatcích, které byly nebo mají být vyplaceny za schválení mírnější verze zákona v podobě, v jaké ji do Poslanecké sněmovny vrátil Senát, na návrh senátorky za ODS Veroniky Vrecionové. Kromě ní měli být upláceni Boris Šťastný, Pavel Bém, Karolína Peake, Michal Hašek, čtyři nejmenovaní komunističtí poslanci a poněkud nepochopitelně také primátor Bohuslav Svoboda, Jiří Paroubek, pražští radní za TOP 09 Tomáš Hudeček, Pavel Richter a zastupitel a exguvernér České národní banky Zdeněk Tůma.
Jazyk používaný „odposlouchávanými“ je značně komický a z celého textu je dosti zřejmé, že se jedná o podvrh. Richard Fuxa jednoznačně popírá, že by se nějaké takové schůzky účastnil, a navíc Miroslava Janstu nikdy neviděl a osobně se s ním nezná. Protože vnímá, že jde o útok konkurence na projednávaný zákon, podal na policii trestní oz

BRAND24

Doménu Babišovi vyfoukl Šikula

Miliardář s politickými ambicemi Andrej Babiš začal v březnu s vydáváním bezplatného regionálního týdeníku 5+2 dny. Tištěný, 32stránkový magazín prozatím pokrývá Karlovarský a Plzeňský kraj, do konce roku by se měl rozšířit do všech koutů Česka s tím, že celkový náklad by měl dosáhnout milionu výtisků. Manažeři obřího projektu, v jehož rámci pouhý tisk magazínu vyjde podle informací týdeníku Euro na 100 milionů ročně, však udělali jednu chybku. Otáleli s registrací internetové domény. Hned 4. ledna, kdy Babišova akciovka AGF Media zveřejnila první konkrétní informace o připravovaném časopisu, neměla firma zaregistrovánu žádnou internetovou adresu. Nejkratší možnou verzi domény, o níž Babišovi lidé údajně uvažovali – 5plus2.cz – tak téhož dne mohl registrovat doménový spekulant. AGF Media se probudila až o tři týdny později a zamluvila si webovou adresu 5plus2dny.cz. Trefné je rovněž jméno zmiňovaného spekulanta, který doménu Babišovi vyfoukl – jistý Petr Šikula z jihomoravské vísky Ochoz u Tišnova. Inu, i miliardář je na Šikulu krátký.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).