Menu Zavřít

BIG Data & Datová centrála

31. 5. 2012
Autor: Euro.cz

BRAND24

Část komplexního řešení společnosti Ness Czech Grid4Life je založeno na implementaci produktu norské společnosti Powel AS, datové centrály Elin. Společnost Powel AS zaujímá významnou pozici na skandinávském trhu v oblasti smart meteringu, v oblasti plánování a řízení vodních zdrojů pro výrobu elektřiny a dalších smart funkcionalit.
Společnost Powel AS byla založena v roce 1996 oddělením z norského Výzkumného institutu elektrické energie (EFI), části skupiny SINTEF.
Od padesátých let EFI prováděla výzkum a vědecké analýzy pro norské elektrárny a přenosové a distribuční společnosti. V sedmdesátých letech zaváděla softwarové aplikace pro optimalizaci firemních procesů. V polovině devadesátých let převzal Powel AS roli dodavatele softwarových řešení a se svými softwarovými produkty získal významnou pozici na skandinávském trhu.
Od roku 1996 Powel AS z Trondheimu buduje pozici předního světového dodavatele softwaru pro odvětví energetiky. Od společnosti s 37 zaměstnanci se stali mezinárodní korporací s 240 pracovníky, kteří se rekrutují z řad vývojářů, konzultantů a servisních specialistů s rozsáhlými znalostmi energetiky. Rozvíjí a přizpůsobují své produkty k uspokojení potřeb všech zákazníků. Cílem společnosti Powel AS je vždy vytvářet systémy, které zajišťují rychlou návratnost, optimalizaci procesů, provozní efektivitu s důrazem na zákaznický servis. Prioritou společnosti je úzká a dlouhodobá spolupráce se zákazníky a partnery.
Hlavním partnerem společnosti Powel AS v regionu střední a jihovýchodní Evropy je společnost Ness Czech, s. r. o. Toto partnerství trvá již více než deset let a během této doby mají za sebou obě společnosti mnoho úspěšných projektů například pro Dalkii Česká republika, Lumius či E.ON Hungary.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).