Menu Zavřít

Bestsport chce po věřitelích půjčku 100 milionů korun

17. 1. 2012
Autor: profit

Majitel a provozovatel multifunkční O2 areny, společnost Bestsport, chce uzavřít úvěrovou smlouvu na 100 milionů korun, ta má pokrýt provozní financování firmy. Jak zjistila agentura Mediafax, dokument s výzvou věřitelům zveřejnila dnes internetová verze insolvenčního rejstříku.

Foto: Profimedia.cz

Bestsport vyzývá věřitele nebo některou ze třetích osob k zaslání nabídky na stomilionový úvěr, zájemci ji mají poslat na představenstvo Bestsportu. “Pokud do deseti dnů ode dne zveřejnění této výzvy insolvenčním rejstříku neobdržíme žádné nabídky na poskytnutí úvěru, rozumíme, že nemáte zájem Bestsport úvěr poskytnout,“ stojí v materiálu. Podle něj firma peníze použije na pokrytí provozního financování společnosti.

Materiál podepsali předseda představenstva společnosti Richard Benýšek a místopředseda Zdeněk Ertl. V dokumentu také upozorňují, že pokud nebude reorganizační plán věřiteli ve stanovené lhůtě předložen, insolvenční řízení bude dále řešeno konkurzem.

BRAND24

Bestsport má stejné akcionáře jako Sazka, tedy sportovní svazy, do finančních potíží se dostal kvůli předražené O2 areně. Výstavba haly vyšla na téměř sedm miliard korun. Městský soud v Praze zahájil s firmou insolvenční řízení 31. března 2011, v úpadku je Bestsport od začátku května. Věřitelé se na první schůzi setkali na konci června, na ní odhlasovali věřitelskou reorganizaci. Věřitelům běží pro předložení reorganizačního plánu lhůta.

Největším majetkem společnosti je právě O2 arena, kterou znalecký posudek vypracovaný firmou Ernst&Young ocenil na 1,576 miliardy Kč. Hodnota Bestsportu jako celku je pak podle posudku 1,745 miliardy korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).