Menu Zavřít

Baterky na baterky

16. 8. 2007
Autor: Euro.cz

Nokia

BRAND24

Největší světový výrobce mobilů Nokia oznámil, že se 46 milionů baterií v jeho telefonech může přehřívat. Podnik prý zákazníkům vadné komponenty bezplatně vymění. Baterie typu BL-5C vyrobil japonský konglomerát Matsushita Electric Industrial mezi prosincem 2005 a listopadem 2006 - mobily s těmito zdroji energie se prodávaly i v České republice. „Tento typ je v našich mobilech nejrozšířenější, celkem jsme jich odebrali přes 300 milionů,“ uvedla firma. Akcie Nokie po zveřejnění zprávy klesly, a to o 1,2 procenta na 22,35 eura.
Problematické akumulátory montovala Nokie do padesáti typů telefonů od těch nejlevnějších - jako je Nokia 1600 -, až po vyspělé modely N70 nebo N91. Většina z nich se prodávala i v Česku, ale jejich počet firma nesdělila. V ČR se ročně prodá přes milion telefonů značky Nokia.
Číslo své baterie může zákazník zadat na informační stránce Nokie www.nokia.com/batteryreplacement, kde se dozví, zda se jej výměna rovněž týká. V případě že ano, může si prostřednictvím webového formuláře objednat bezplatnou náhradu. Výměnu zajistí firma prostřednictvím kurýrní služby. Přehřátí způsobuje zkrat při nabíjení baterie. Nokia dodává, že celosvětově zaznamenala sto případů. Zranění ale nikdo nehlásil.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).