Menu Zavřít

Bárta neustoupil, na severní Moravě se stavět nebude

16. 8. 2010
Autor: profit

Ministr dopravy Vít Bárta (VV) dnes neustoupil zástupcům Moravskoslezského kraje, kterým se nelíbí letošní zastavení tří velkých silničních staveb v regionu. Bárta to novinářům sdělil na tiskové konferenci. Představitelé kraje s jeho dnešním stanoviskem nesouhlasí. Pro roky 2011 až 2013 chce ale ministr podle svých slov hledat řešení.

Autor: sxc.hu

BRAND24

V pátek ministr oznámil zastavení 12 silničních staveb. Ze čtyř zastavených projektů, které jsou v pokročilé fázi výstavby, připadají na Moravskoslezský kraj tři. Je to výstavba silnice I/11 mezi Ostravou a Opavou; bohumínského mostu na silnici I/67, která je hlavní spojnicí mezi Bohumínem a Karvinou, a takzvané prodloužené Místecké v Ostravě, která je dálničním přivaděčem.

„Ministrovo rozhodnutí je neměnné. S takovým stanoviskem nemůžeme být spokojeni. Zastavil tři stavby v takové fázi rozestavěnosti, že v Bohumíně a Ostravě přímo komplikují dopravu a zhoršují už tak špatnou kvalitu ovzduší,“ řekl ČTK náměstek moravskoslezského hejtmana Miroslav Novák (ČSSD). Podle něj udělal ministr jediný vstřícný krok vůči kraji, když jeho představitele předběžně pozval na jednání o rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury pro rok 2011 a další léta.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).