Menu Zavřít

Bang & Olufsen prodává svou kopřivnickou pobočku

13. 3. 2017
Autor: Profimedia.cz

Dánský výrobce luxusní elektroniky Bang & Olufsen podle agentury Reuters prodává svou českou divizi firmě Tymphany Acoustic Technology. Ta bude v továrně v Kopřivnici na Novojičínsku dál vyrábět produkty společnosti Bang & Olufsen jakožto její dodavatel.

Agentura Reuters uvedla, že prodej české divize by měl firmě Bang & Olufsen přinést hotovost 123 milionů dánských korun (zhruba 450 milionů Kč) a účetní zisk 33 milionů dánských korun (120 milionů Kč). Všechny české zaměstnance by měla převzít společnost Tymphany. Továrnu v Kopřivnici otevřela firma Bang & Olufsen jako svou první zahraniční pobočku v roce 2004.


Přečtěte si o úspěchu české firmy Prusa Research:

Česko má nejlepší 3D tiskárnu světa

 3D tiskárna Prusa i3 MK2


Bang & Olufsen vyrábí televizory, hudební systémy, telefony a reproduktorové soustavy. Vedle kvalitního zvuku a obrazu jsou produkty firmy proslulé netypickým designem. Už před dvěma lety ale firma oznámila, že bude zvažovat případné nabídky na převzetí. Po finanční krizi z let 2008 až 2009 mají menší evropští výrobci luxusní elektroniky značné problémy, protože zákazníci se vzhledem k rychlému technologickému pokroku odvracejí od elitních a příliš drahých produktů. Například ceny televizorů s plochou obrazovkou prudce klesly a stále více lidí poslouchá hudbu raději ve svých telefonech než z domácích hi-fi systémů.

BRAND24


Čtěte další zprávy z byznysu:

Miliardář Otava kupuje hliníkárnu v Rakousku

Škoda plánuje spolupráci s Tata Motors. V Indii mají vyvíjet levné auto

Tři největší developeři v Praze získali třetinu trhu

Staveniště v Praze (ilustrační foto)


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).