Menu Zavřít

Báča šéfem

3. 1. 2008
Autor: Euro.cz

mBank

BRAND24

Novým generálním ředitelem mBank pro ČR je Jiří Báča (34). Báča střídá ve funkci Sergiusze Najara, který už dříve v rozhovoru pro týdeník EURO potvrdil, že obsadil křeslo šéfa mBanky jen na dobu rozjezdu celého projektu. Najar se nyní bude soustředit na rozšíření projektu mBanky do dalších zemí. Cíle nízkonákladové mBanky se přitom nemění.
Pilířem zůstávají nulové poplatky. „MBank by měla rozhýbat strnulý český bankovní trh,“ slibuje nový šéf s tím, že nejpozději do roku 2010 hodlá mBank získat v Česku 160 tisíc klientů. MBank je internetovou odnoží polské BRE Bank, za necelé dva měsíce si u ní otevřely účet desítky tisíc Čechů. MBank hodlá během letoška vybudovat v Česku dvanáct finančních center a osmnáct takzvaných „mKiosků“ pro klienty. V plánu má rozšíření do větších měst.
Báča zastával od konce roku 2006 funkci člena představenstva Citibank, v níž od roku 2005 řídil distribuci a prodej. Předtím pracoval déle než pět let v HVB Bank, kde působil na postu ředitele distribuce a ředitele odboru podnikatelské klientely. Na počátku kariéry pracoval přes pět let v několika pozicích v Komerční bance, a to jak v retailové, tak zejména korporátní části banky.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).