Menu Zavřít

Babišově Agrofertu poklesly tržby

19. 2. 2010
Autor: profit

Skupině Agrofert Holding Andreje Babiše loni poklesly tržby o 5,83 miliardy na 137,32 miliardy korun. Výsledek zahrnuje 152 přímo řízených firem z celkového počtu zhruba 250 podniků, v nichž má Agrofert majetkovou účast.

Autor: Martin Siebert

BRAND24

Loňský rok byl podle Babiše historicky nejhorším pro zemědělskou a chemickou část skupiny. Největší ztráty postihly společnosti Duslo Šala a Synthesia Pardubice. Agrofert posílil svou pozici lídra tuzemského zemědělsko-potravinářského sektoru, když dokončil akvizici největšího konkurenta Agropol Group patřícího Jiřímu Malúšovi. Babiš tak získal skupinu s ročním obratem přesahujícím 15 miliard korun, významnou zejména pro své kapacity na skladování zemědělských komodit a kvůli pozici ve zpracování drůbežího masa.

Součástí Agrofertu se loni stala také druhá největší tuzemská mlékárna Olma. Babišovi patří i druhá největší česká pekárna Penam, součástí holdingu je i společnost Kostelecké uzeniny, největší tuzemský zpracovatel masa. Babišův vliv sáhá i do společnosti Preol, dalšího člena skupiny, která loni v červnu otevřela v Lovosicích závod na výrobu biopaliv.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).