Menu Zavřít

AXA plánuje v Česku zřídit internetovou banku

8. 12. 2009
Autor: profit

Pojišťovací skupina AXA plánuje v Česku zřídit internetovou banku. S jejím otevřením počítá v první polovině příštího roku.

BRAND24

AXA banka se má soustředit na vklady, další podrobnosti o chystaných službách však kvůli konkurenci nechce zatím zveřejnit. „Chceme především zaujmout klienty, kteří inkasují třeba pojistku, aby nám s penězi neodcházeli,“ uvedl mluvčí společnosti Marek Zeman. Kromě internetové banky budou mít klienti k dispozici také dvacítku poboček pojišťovny.

Novou internetovou banku ve vybraných zemích střední a východní Evropy plánuje v příštím roce také rakouská Raiffeisen International Bank. Banka chce působit s rakouskou bankovní licencí a následně využívat také jednotnou evropskou licenci. Těžit chce zejména z nízkých nákladů dosažených internetovým modelem, kde bude nabízet hlavně vkladové produkty. „Naše nová internetová banka bude reagovat na potřeby a zájmy internetových klientů, kteří ve střední a východní Evropě představují rychle rostoucí cílovou skupinu,“ dodal generální ředitel Raiffeisen International Herbert Stepic.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).