Menu Zavřít

Avia chce uvést na český trh nákladní elektromobily

18. 5. 2010
Autor: profit

Tuzemská automobilka Avia chce do dvou let začít nabízet na českém trhu nákladní elektromobily. Vozy Smith Newton z Británie mají od Avie kabinu a podvozek.

Autor: Smithelectricvehicles.com

„Elektrické auto jsme otestovali v rámci týdne pražské elektromobility a jízdu v dopravní špičce po Praze vůz zvládnul bez problémů,“ uvedl výkonný ředitel firmy Marcus Pauels. Avia chce s novým vozem oslovit zákazníky z Česka a střední Evropy na veletrhu Autotec, který se koná na začátku června v Brně.

BRAND24

Vůz s nulovými emisemi je podle automobilky nejvhodnější právě do městského provozu, protože řada měst ve střední Evropě začíná omezovat vjezd do center automobilům s klasickými naftovými nebo benzinovými motory. Avia od loňska už dodává podvozky s kabinou pro elektromobily do USA. Dojezd vozidla je na jedno nabití přibližně 160 kilometrů.

Automobilka vlastněná indickou skupinou Ashok Leyland Motors se v posledních letech potýká s poklesem prodeje a hledá nová odbytiště. Loni vyrobila 283 vozů, což je o zhruba 200 méně než v roce 2008. V prvním čtvrtletí letošního roku ale zvýšila prodej o téměř 200 procent na 102 vozů a za celý rok chce prodat 1030 aut.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).