Menu Zavřít

Autoškoly bez kontroly

21. 2. 2005
Autor: Euro.cz

glosy Založení autoškoly vyžaduje minimální investici. Zatímco v roce 1989 bylo u nás asi osm desítek autoškol, v současné době jsou jich odhadem téměř dvě tisícovky. Není divu, že za situace, kdy nabídka několikanásobně převyšuje poptávku, se někteří podnikatelé snaží prorazit nižšími cenami a šizením zákazníků.

glosy

Založení autoškoly vyžaduje minimální investici. Zatímco v roce 1989 bylo u nás asi osm desítek autoškol, v současné době jsou jich odhadem téměř dvě tisícovky. Není divu, že za situace, kdy nabídka několikanásobně převyšuje poptávku, se někteří podnikatelé snaží prorazit nižšími cenami a šizením zákazníků. Zvláště když chybí účinná kontrola.

BRAND24

Vždyť řadu autoškol tvoří pouhopouhé auto zaparkované na ulici a jeho majitel s testy v podpaží. Chybí tedy potřebné učební pomůcky a vhodné prostory pro výuku.

Jistě, můžeme to považovat za daň jdoucí na vrub liberalizaci, ke které došlo i v jiných oborech. Zlepšit by však rozhodně měla alespoň pedagogická úroveň nových učitelů a zkušebních komisařů. Požadavek speciálního školení, například v oblasti psychologie, které prosazuje asociace autoškol, by všem určitě prospěla. Uvědomují si to mnozí. Stávající rozpory mezi autoškolami a ministerstvem dopravy však žádné změny k lepšímu neslibují. (Viz téma na straně 12)

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).