Menu Zavřít

Autoprůmysl

17. 8. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

V Plzni se pojede 4x4

Majitelé čtyřkolek budou mít v Plzni terénní okruh. „Radní centrálního městského obvodu rozhodli o pronájmu pozemků v areálu bývalých kasáren Zátiší u Folmavské ulice pro jezdecký klub čtyřkolek,“ řekl ČTK starosta Jiří Strobach. Nájem bude na dobu neurčitou s tříměsíční výpovědní lhůtou. „Městská část si jako podmínky pronájmu stanovila, že na pozemcích nedojde k žádným stavebním úpravám, po skončení nájmu budou uvedeny do původního stavu a nájemce si na vlastní náklady zajistí samostatný vjezd,“ doplnil Strobach.

Kola se valí na východ

Největší americký výrobce pneumatik Goodyear Tire & Rubber uvažuje o výstavbě továren ve východní Evropě a Asii. „Doplníme tím plánované investice do rozšíření výroby v existujících závodech,“ oznámila firma. V rámci restrukturalizace nyní Goodyear posiluje produkci v zemích s nízkými výrobními náklady, zvyšuje výrobní kapacity u dražších pneumatik a prodává aktivity, jež s produkcí pneumatik nesouvisejí.

BRAND24

S emisemi zpět do reality

Evropská komise dělá ústupky ve svých ambiciózních plánech na snížení automobilových emisí, a podrobuje se tak tlaku ze strany německých automobilek. Uvedl to internetový server Telegraph. V únoru navrhla EK omezit v rámci boje s globálním oteplováním emise u nových osobních aut na 130 gramů oxidu uhličitého na kilometr (do roku 2012). Nové návrhy však počítají s řadou kategorií, jež umožní větší emise u velkých automobilů. „Bude to stále ambiciózní, ale bude to v rámci reálných možností výrobců,“ řekl ekologický mluvčí německých křesťanských demokratů Karl-Heinz Florenz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).