Menu Zavřít

Autopojištění může zachránit život

28. 10. 2010
Autor: profit

Pojišťovna UNIQA uvedla jako první na trh doplňkové autopojištění, které přináší nové ochranné prvky pro motoristu i vozidlo. Díky nim je vůz nepřetržitě hlídán z dispečinku.

Foto: ScrapeTV

Bezpečnost současných automobilů se neustále zvyšuje. A neplatí to jen u karosérie či bezpečnostní výbavy samotného automobilu, ale také u doplňkových služeb, které mohou posádce ve vozidle poskytnout maximální bezpečí – například

v případě havárie. Pojišťovna UNIQA nabízí klientům produkt SafeLine, kterým lze doplnit povinné ručení nebo havarijní pojištění a který reaguje na rizikové situace, kdy rozhoduje každá minuta. „V Česku by každý rok přežily desítky obětí dopravních nehod, kdyby se k nim dostala pomoc včas. Stane-li se havárie na noční opuštěné silnici a vozidlo při ní opustí vozovku, může postižený v bezvědomí nebo zaklíněný ve vraku čekat na záchranu dlouhé hodiny, než se rozední,“ říká mluvčí Pojišťovny UNIQA Eva Svobodová.

Služba pomůže i při odcizení vozu

Základem nové služby je malá, nenápadně zabudovaná palubní jednotka, která neustále monitoruje dění v motorovém vozidle. A to nepřetržitě. Pokud se vozidlo stane účastníkem dopravní nehody, jednotka vyšle na centrální dispečink nouzový signál. Nezdaří-li se kontakt s posádkou vozidla, vyšle centrála záchranu na místo rovnou. SafeLine pomůže také v případě odcizení motorového vozidla, protože díky palubní jednotce může být systém přes centrálu vystopován a za pomoci policie zajištěn. „Kromě toho eviduje UNIQA SafeLine jako první na českém pojistném trhu rovněž ujeté kilometry a na jejich základě jednou ročně optimalizuje platbu pojistného jak v havarijním pojištění, tak i povinném ručení. Sváteční řidiči zaplatí méně, a to až o čtvrtinu,“ pokračuje Eva Svobodová.

Jednotka vyhodnocuje rizikovost motoristy

BRAND24

Moderní řešení satelitního zabezpečení vozidla je klientům nabízeno ve spolupráci se společností CEBIA, která rovněž poskytuje pro UNIQA SafeLine technické a instalační zázemí. Investice na počátku se vyplatí, protože UNIQA odmění klienta za vyšší stupeň ochrany auta až 25procentní slevou z havarijního pojistného.

Palubní jednotka eviduje najeté kilometry a rozlišuje také typy komunikací, na nichž se auto pohybuje. Z toho důvodu je možné poprvé vyhodnotit „rizikovost“ konkrétního motoristy a optimalizovat jeho pojistné v havarijním pojištění i povinném ručení. Ke sjednání speciálního pojištění UNIQA SafeLine mohou tedy vést různé motivy: Například maminky s dětmi ve voze ocení zejména jistotu pomoci při nehodě, sváteční řidiči možnost ušetřit, majitelé drahých vozidel optimální ochranu před zloději na území celé Evropy.

Speciál: Podnikatelská auta
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).